• Slide 07

  Szolgáltatások


  Az ASA Építőipari Kft. tevékenységét négy nagy csoportra tudjuk felosztani. Előregyártott szerkezetek gyártása és szerelése (a szerkezetekhez kapcsolódó szerkezetépítési munkák), generál-kivitelezés, ipari padló kivitelezés, traszportbeton értékesítés. Ez a négy terület igen erős a magyar építőipar területén önmagában is. • Slide 07

  Szolgáltatások

  Az ASA Építőipari Kft. tevékenységét négy nagy csoportra tudjuk felosztani. Előregyártott szerkezetek gyártása és szerelése (a szerkezetekhez kapcsolódó szerkezetépítési munkák), generál-kivitelezés, ipari padló kivitelezés, traszportbeton értékesítés.


A vasbeton szerkezetek szerelésében szinte egyedülállóak vagyunk, hiszen nem csak eladjuk termékeinket a piacnak, hanem mi magunk végezzük el a gyártmánytervezést saját tervezői csapatunkkal, illetve az általunk legyártott elemek szerelési munkáit is. A generál kivitelezés évente több projektet bonyolít le amelyek között szerepelnek logisztikai csarnokok, ipari csarnokok, gyárépület kivitelezés, raktárépület kivitelezés, illetve infrastrukturális szerkezetek kivitelezése, mint például kikötő építés vagy szádfal kivitelezés. Az ipari padló tevékenységünk szintén piacvezető Magyarországon, amely ezen a területen is a pontos és precíz kivitelezésünknek köszönhető.

Cégünk folyamatosan fejleszti az előregyártott termékeket, ennek eredményeképpen gyártunk hídgerendát, szádfal elemeket, előregyártott vasbeton cölöpöt, előregyártott vasbeton tartály elemeket, illetve előregyártott vasbeton ipari csarnok teljes rendszerét. Az ipari padlók terén is folyamatosan fejlesztünk illetve végzünk teszteket, hogy még nagyobb pontosságú és még nagyobb szilárdságú padlókat tudjunk szolgáltatni a Megrendelőink felé.

Vasbeton szerkezetek gyártása

Az előregyártott vasbeton szerkezeteket Hódmezővásárhelyen 6,7 hektáros saját tulajdonú üzemünkben gyártjuk, illetve tároljuk. Az üzem kapacitása 30 ezer m³/év, további 15 ezer m³/év transzportbeton készül, amelyet Hódmezővásárhelyen, ill. a régióban értékesítünk.

A szerkezetgyártás 4 gyártópályán történik. Téliesített, 2008-ban átadott csarnokunkban SLIPFORMER technológiával működő födémelem gyártósor működik. A géplánc alkalmas felülbordás zsalupanel, ill. üreges födémelemek gyártására. Ebben az épületben 3x120 m feszítősor áll rendelkezésre előfeszített gerendák gyártásához. A régi üzemcsarnokokban 6x80 m és 3x60 m-en tudunk előfeszített vasbeton termékeket gyártani. A gyártmánytervek a meglévő ASA egyedi műszaki megoldásokhoz illeszkedő acélsablon parkhoz igazodnak, de egyedi, külön sablontervezést és gyártást igénylő különleges gyártási feladat sem ritka az előregyártó üzemünkben. Az üzem betonellátását két betontelep biztosítja 45 (SIMEM) ill. 60 m³/óra (FEJMERT) teljesítménnyel. A beton kiszállítása felsőpályás automatizált szállítókonténerrel történik (PCE ELEMATIC).

Saját, az előregyártó üzemben működő beton laboratóriumban ellenőrizzük a betonkeverékek minőségét, de független laboratóriumi eredményekkel is igazoljuk a betonjaink megfelelőségét. A betonelemek teherbírását, ill. különleges termékeink tulajdonságait saját, 2012-ben épült terhelőpadunkon teszteljük. Termékeink, szerkezeteink Üzemi Gyártásellenőrzés Megfelelőségi Tanúsítvánnyal, ahol lehetséges CE jelöléssel rendelkeznek. Minőségirányítási rendszerünk az ISO 9001-es szabvány szerint működik.

Tapasztalattal rendelkezünk a szálbetonok alkalmazásában, mind acélszálas mind műanyag szálas betonokkal, ill. betontermékekkel is vannak referenciáink. Különleges termékek gyártására is vállalkozunk. Íves elemek, héjelemek, mintázott falpanelek kivitelezése is megoldható az előregyártó üzemben a „hagyományos” szerkezetek mellett.

A vállalatunk által gyártott vasbeton elemek helyszíni szerelését végezzük, de ezen kívül a szerkezetekhez kapcsolódó monolitikus részek, burkolatok és acél elemek kivitelezéséhez is rendelkezünk a megfelelő felszereléssel, eszközökkel, engedélyekkel:

 • 4 db saját teleszkópgémes autódaru, melyek teherbírási tartománya 55-90t
 • 9 db önjáró személyemelő
 • speciális teherfelvevő- és kötözőeszközök
 • egyéb kisgépek és szerszámok
 • 3 saját 6 fős brigád
 • optikai- és lézeres mérőműszerek
 • felvonulási konténerek
 • munkavédelmi eszközök

Fővállalkozás

A beruházás kezdetétől végigvisszük projektjeinket, a tervezésen és kivitelezésen át egészen az üzembe helyezésig.
Már a tervezés korai szakaszától komplexen gondolkozunk, hogy a beruházás a legoptimálisabban valósuljon meg, így Ön pénzt és időt takarít meg.

Teljes körű tervezés

Teljes körű – generál - szolgáltatást nyújtunk megrendelőinknek ipari, logisztikai, kereskedelmi, raktározási, iroda, szociális és mezőgazdasági épületek tervezésében, a koncepciótervtől, az engedélyeztetésen keresztül egészen a részletes kiviteli, majd a megvalósulási tervek elkészítéséig. Tervezési szolgáltatásainkat külön részfeladatonként, a kivitelezéstől függetlenül is kérheti.

Ezért válasszon minket:


Beruházói érdekek képviselése

A beruházó érdekeit teljes körűen és konzekvensen képviseljük a beruházási folyamat során, így az Ön ötletei és tervei a kalkulált és megállapodott költségkereten belül, az elképzelt határidőre fognak megvalósulni.

Szakembereink

Nagy szaktudással rendelkező, kipróbált és jól bevált szakági tervező csapattal dolgozunk, akik a tervezői és kivitelezői oldalon egyaránt megszerzett tapasztalataik segítségével garantálják a szolgáltatások minőségét és gyorsaságát. Saját statikus és építész tervező csoportunk, valamint az összes szükséges szakági (épületgépész, elektromos, stb.) alvállalkozóink munkája összehangoltan és gördülékenyen valósul meg.


A koncepció megszületésétől a részletes kiviteli tervekig komplexen gondolkozunk


 • Beruházási költség optimalizálása

A helyi rendeletek figyelembe vételével és az Ön igényei alapján készítjük el a terveket, költségbecsléseket, és a részletes költségvetéseket, így Ön már a tervezés kezdeti szakaszától képet kap arról, hogy mennyibe fog kerülni az építkezés. Az épület koncepció megszületésétől a tervezés minden fázisában tájékoztatjuk Önt a beruházási költségekről.

 • Korszerű építőanyagok kiválasztása, energiatakarékosság

A tervezés és kivitelezés során tájékoztatjuk Önt a különböző építőanyagok és technológiák előnyeiről és hátrányiról, hogy a lehető legtöbb információ álljon rendelkezésére az ideális döntések meghozásához. Fontos szempontként mindig szem előtt tartjuk az energiatakarékosságot és a fenntartható fejlődést.

 • Formavilág és térkapcsolatok – a jól működő épület

Az Önnel folytatott rendszeres konzultációk alapján szakembereink megtervezik az épület optimális formavilágát és térkapcsolatait, majd elkészítik a részletes műszaki terveket. A legmodernebb számítógépes eszközök és programok segítségével részletes háromdimenziós modellt készítünk a tervezett épületről. A rendszeres egyeztetések során alakuló tervekből látványtervet készítünk, így Ön a tervezés bármely szakaszában pontosan láthatja elképzelt épületét.

Generál kivitelezés

Generál kivitelezési munkáink során elsősorban az előregyártó üzemünkben készült vasbeton termékeinkből épülő építési – beruházási programok (ipari, logisztikai, kereskedelmi, raktározási, szociális stb.) generál kivitelezési munkáit végezzük megrendelőink komplex kiszolgálása érdekében. Cégünk műszaki állománya és tervező mérnökei megrendelőink igényének megfelelően a beruházási programok legoptimálisabb megvalósításán dolgoznak, így biztosítva megelégedésüket, a létesítmény ötletétől a kulcsrakész átadásig. Szakipari partnereink évek óta dolgoznak velünk, így a tartószerkezetet és az épület szakipari munkáit összehangoló munka összes előnyét biztosítani tudjuk az ország egész területén, illetve egyre több szomszédos országban is. Az ASA Építőipari Kft. az ISO 9001-es minőségirányítási szabvány előírásai szerint teljesíti szerződéses kötelezettségeit.

Ipari padló építés

Az ASA Építőipari Kft. ipari padló építésének (betonpadlók) éves kapacitása megközelíti a 400 ezer m²-t. A padlóépítés műszaki-technológiai fejlettsége és a kivitelezés teljes szegmensét átfogó, igen jelentős és magas színvonalú gépesítettsége alapjai a hatékony és jó minőségű ipari padlók kivitelezésének.

Az elmúlt évek kiemelkedő fejlesztései voltak a lézer vezérlésű Laser Screed beton finisherek és Topping Spreader felületszóró gép beszerzései és alkalmazásai, amelyek segítségével magasabb termelékenységet és minőségi színvonalat értünk el az ipari betonpadlók kivitelezésénél.

A megváltozott megrendelői igényeknek megfelelően alkalmazkodtunk a magasabb műszaki tartalmú ipari betonpadlók kivitelezéséhez, mely során a technológiánkat és a technikai hátteret ezen elvárásokhoz alakítottuk ki. Az új technológiáink alkalmazásával kiemelt sikereket értünk el a nagy felületi pontosságú (magasraktárak) és kiemelt felületi igényességű (színes, csiszolt) ipari padlók kivitelezésében vagy az indukciós logisztikai raktárak padlóinak kivitelezésében.

© ASA Építőipari Kft.