Cégünk története

MKP Az ASA Építőipari Kft.-t 1990-ben hozták létre a magyarországi ipari építkezésben vezető szerepet játszó 31-es ÁÉV műszaki csapata és a hódmezővásárhelyi építésvezetési irodájának dolgozói.

Társaságunk főként ipari létesítményeket, kereskedelmi központokat, logisztikai raktárakat, ipari padlót épít.

Fő szakterületünk az előregyártott vasbeton vázszerkezetek tervezése, gyártása, helyszíni szerelése, ipari padló építés, generál kivitelezés és a fővállalkozás.

A Consolis Csoport 2008-ban vásárolta meg az ASA Építőipari Kft.-t. A Consolis csoport előregyártott betontermékek vezető európai gyártója, átfogó megoldásokat nyújtva építési-és infrastruktúra projektek számára.


Cégfilozófia

Az ASA Építőipari Kft. alapvető célkitűzése, hogy magas minőségű előregyártott betontermékeket gyártson és a termék-előállítás és az építőipari szolgáltatások minőség- és környezetközpontú megvalósításával elérje megrendelői, munkavállalói és tulajdonosai megelégedettségét. Társaságunk arra törekszik, hogy biztosítsa a gazdaságos működés, minőségi termékek, minőségi munkakörülmények, környezetvédelmi szempontokat is szem előtt tartó feltételeit. Az ASA Építőipari Kft. megfelelő módszerekkel szabályozza termelési folyamatait, oktatja munkatársait, jó kapcsolatot ápol partnereivel, akiket támogat a minőségi és környezeti teljesítményük növelésének érdekében, továbbá nyomonköveti üzleti folyamatainak működését annak érdekében, hogy a vállalat teljesítményét folyamatosan növelje.

Az ASA Építőipari Kft. elkötelezte magát a társaságra vonatkozó jogszabályok és egyéb követelmények folyamatos figyelemmel kísérésére és betartására. Ennek érdekében aktív, nyílt kommunikációt folytatunk a hatóságokkal és érdekelt feleinkkel.

Környezeti tényezőink és hatásaik azonosításával és elemzésével olyan környezeti célokat valósítunk meg, melyekkel a termelési folyamat során a papír-és vízfelhasználást, a természeti erőforrások, az elektromos áram felhasználását optimalizáljuk, az újrahasznosítási lehetőségeket kihasználjuk. Ezáltal a keletkező hulladékok, szennyvíz és szén-dioxid kibocsátást az elérhető optimális szinten tartjuk. Sokéves tapasztalatunk alapján olyan eljárásokat alkalmazunk, melyekkel a gyártási és az építési hulladékok mennyiségét csökkenteni tudjuk. Újrahasználható zsalukat alkalmazunk, építési eljárásainkban igyekszünk a rezgést és zajterhelést a lehető legalacsonyabb szintre vinni, az építés során korszerű gépeket alkalmazunk. Energiahatékonyságunk növelése, CO² kibocsátásunk csökkentése mind céljaink közé tartoznak. Így megteremthető a ügyfélközpontúság, a környezetvédelem, a társadalmi felelősségvállalás és a gazdasági teljesítmény egyensúlya.

Cégcsoportunk több, mint száz éves tapasztalata és tudásbázisa segít minket abban, hogy a sikeresen kiépített piaci pozíciónkat megőrizhessük, de nem elégszünk meg azzal, amit már elértünk. A folyamatos fejlődés és fejlesztés hívei vagyunk, munkavállalóink továbbképzését kiemelten kezeljük, új tervezési eljárásokat, új szoftvereket próbálunk ki, új termékeket vezetünk be, a régieket fejlesztjük, új gyártási módszereket veszünk át, új és korszerű gépeket használunk, új vállalatirányítási eszközöket vezetünk be.

Termékfejlesztő tevékenységünk hozzájárul a vevők igényeinek megfelelő, testre szabott megoldások kidolgozásához.

A fentiek átgondolt, szisztematikus megvalósítása érdekében az ASA Építőipari Kft. integrált, az ISO 9001:2015 és az ISO 14001:2015 szabványok követelményeinek megfelelő minőség- és környezetirányítási rendszert működtet. A rendszer működését az üzleti folyamatainkba integráljuk. Ehhez cégünk vezetősége a megfelelő erőforrásokat biztosítja.


A beton szerepe az életünkben, modern betontechnológia

Vállalatunk kiemelt céljának tekinti a környezettudatos építészet támogatását. A vasbeton szerkezetek természetes anyagokból épülnek fel, az elemek teljes életciklusa alatt biztosítják a fenntarthatóságot, annak végén pedig újrahasznosíthatóak, így nem hagyunk terhes örökséget unokáinkra.

A mai korszerű technológiáknak köszönhetően az adott környezeti hatásoknak ellenálló és az új műszaki kihívásoknak megfelelő betont tudunk előállítani, ezáltal az elkészült szerkezetek fenntartási költségei is jelentősen csökkenthetőek.

Nagy tömegű igények mellett az egyedi igényeket is kielégítjük. Folyamatos laboratóriumi ellenőrzések teszik lehetővé, hogy termékeink között megtalálható a látszóbeton, vízzáró beton, fagyálló beton, ipari padló beton, betonburkolatok, agresszív környezetnek ellenálló beton és az öntömörödő beton szerkezetek.

Saját betonlaboratóriummal rendelkezünk, emellett külső független akkreditált laboratórium bevonásával rendszeresen kontroláljuk beton minőségeinket, valamint az adott felhasználási területre optimális betonösszetételeket fejlesztünk ki.

Üzemben gyártott termékeink - beton és előregyártott vasbeton betontermékek - megfelelőségét független szervezet ellenőrzi, a megfelelőséget üzemi gyártásellenőrzési tanúsítvánnyal igazolja.

© ASA Építőipari Kft.